advocatuur   

 

“… and this is battle. And battle is a highly fluid situation.”
MODERNE ADVOCATUUR, JURIDISCHE KWALITEIT, PERFORMANCE
 

tinc_wetboeken

INTELLECTUEEL EIGENDOM

tinc

contact

tinc

Correspondentieadres

Postbus 195
3240 AD Middelharnis

 

Bezoekadres
Oudelandsedijk 24
3241 LL Middelharnis


T +31 187-712032
F +31 187-712033
M +31 6-13617819


E-mail
TINC@iTINC.nl

Website
www.iTINC.nl

Telefonisch bereikbaar elke werkdag
van 09.00 tot 17.00

INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT

http://www.tinc-advocatuur.nl/uploads/intellectueel_eigendom.jpg

Imitation is the life blood of competition. Vrije marktwerking. Tot op zekere hoogte althans. Intellectuele eigendomsrechten vormen een belangrijk bezit van de onderneming. Het merk laat de waarde van de onderneming stijgen doordat het naamsbekendheid geeft aan het product, waardoor het wordt verkocht. Handelsnamen, octrooien, auteursrechten en modellen zijn de “brand beschermers” die het merk en het product beschermen tegen inbreukmakende meelifters op uw successen. Om een maximale waarde voor de onderneming te creëren, dienen deze rechten actief te worden beheerd en geëxploiteerd. TINC denkt met u mee over uw IE-beleid en waarborgt uw juridische positie.

Het merkenrecht is volop in ontwikkeling. Internet is alomtegenwoordig in het dagelijks leven, maar juridisch staat het in de kinderschoenen. Cybersquatting, typosquatting en suffixing, futuristisch klinkende termen. Het zijn types van domeinnaaminbreuk. TINC zorgt voor de exploitatie van uw domein en helpt u bij het oplossen van geschillen over internetkwesties. Internetadvocatuur is een vak apart. TINC weet wat invloed heeft op de juridische casuspositie.

IE-bescherming houdt niet op bij de registratie. Wilt u uw rechten in stand houden, dan moet u ze na registratie goed bewaken en alert blijven op aanhakers. Dat geldt niet alleen voor verpakkingen in de supermarkt, maar in principe voor elk intellectueel eigendom. Laat u de concurrentie te dicht in de buurt komen, dan verwateren de rechten en neemt de beschermingsomvang af.